Як змінилась ціна м’яса в Україні в 2017 році?

Протягом 2017 року спостерігалося зростання цін на всі соціальні продукти харчування, крім цукру і гречки, всі види м’яса подорожчали на 30-68%. Про це повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook, передає TVI.

За даними Дорошенка, сало подорожчало на 68%, свинина — на 42%, яловичина — на 34% і курятина — на 30%.

Тепер кілограм яловичини з кісткою можна купити в середньому за 113 грн., свинини — за 98 грн., сала — за 68 грн., дешевої вареної ковбаси — за 75 грн., а курку в тушці — за 53 грн.

Якщо взяти по 1 кілограму всіх видів м’яса, то станом на 1 грудня такий кошик коштував 407 грн., тоді як рік тому його вартість становила 294 грн.

Тобто індекс м’ясного кошика за рік виріс на 38%, тоді як середня заробітна плата з листопада 2016 по жовтень 2017 зросла на 36%, з 5406 грн. в листопаді 2016 року до 7377 грн. в жовтні 2017 року.

Відповідь на питання, чому українці купують все менше м’яса, полягає в тому, що ціна на м’ясо росла швидше за середні заробітні плати, відзначає Дорошенко.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *