Чим шкідливе «сире» молоко?

Споживання непастеризованого молока пов’язано з поширенням стійких до антибіотиків інфекцій. До такого висновку дійшли експерти Центру з контролю і профілактики захворювань США.

Про це повідомляє 24tv.ua з посиланням на видання ArsTechnica.

У 2016 році в американському штаті Колорадо фахівці зафіксували 12 випадків зараження бактерією Campylobacter jejuni, яка вражає шлунково-кишковий тракт.

У цьому штаті заборонено продавати «сире» молоко, але деякі фермерські господарства обходили заборону. Епідемія охопила 171 господарство, проте тільки 91 з них припинило роздавати молоко після попередження від влади.

Ризик зараження бактерією Campylobacter jejuni через вживання парного молока в 150 разів вищий, ніж через пастеризоване.

Симптоми інфекції включають лихоманку, судоми кишечника, блювоту і діарею, а самі мікроорганізми можуть зустрічатися у воді і продуктах харчування, зокрема, у молоці.

При цьому бактерії стійкі до трьох антибіотиків: тетрацикліну, налідиксової кислоти та ципрофлоксацину.

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *