Вино та шоколад можуть врятувати від деяких вірусів

Секрет порятунку від деяких вірусів у організмі людини може критися у червоному вині та шоколаді, зазначає УП.Життя.

Але це не означає, що треба їсти жменями цукерки та пити багато вина.

Запобігти розмноженню деяких вірусів у клітинах людини можна за допомогою ресвератролу – невеликої природної сполуки, яку виробляють рослини на кшталт винограду, какао-бобів, арахісу та чорниць.

Про це свідчать результати дослідження Канзаського університету.

Ресвератрол можна синтезувати із фруктів.

Дослідники додавали цю сполуку в різних дозах до людських клітин, заражених вірусом коров’ячої віспи.

Виявилося, що клітинні культури з високим рівнем ресвератрола можуть припинити розповсюдження вірусу.

«Для того, щоб вірус прижився, спершу він має потрапити у клітину і розмножити свій геном у ній. Дослідження показує, що ресвератрол гальмує вірус віспи від розмноження своєї ДНК та геному«, – каже непальський доктор біологічних наук, один із авторів дослідження Еніл Пант.

Дослідники Канзаського університету підтвердили успіх ресвератролу у боротьбі з віспою та об’єдналися для проведення подібного експерименту на мавпах.

Ресвератрол мав аналогічний ефект і на цих тваринах. Це означає, що є хороший шанс припинити поширення вірусів, подібних на коров’ячу віспу.

Незважаючи на те, що віспу вдалося викорінити, кілька інших подібних вірусів досі актуальні з медичної точки зору. Багато з них можуть завдати великих затрат економіці та здоров’ю. Але результати дослідження можуть бути корисними у генній терапії та сприяти лікуванню раку.

 

1 thought on “Вино та шоколад можуть врятувати від деяких вірусів”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *