Кому корисно їсти гірчицю?

Медики рекомендують споживати гірчицю зі стравами у холодну пору, адже цей продукт може бути дуже корисним під час сезону простудних захворюваннь.

Гірчиця містить речовини, які стимулюють відходження мокроти – синігрін і синальбін. Тож завдяки дії цих компонентів гірчиця може бути ефективною у терапії кашлю, бронхітів, ларингіту та запалення слизових оболонок гортані, передає 24tv.ua з посиланням на Мedikforum.

Серед інших корисних речовин є ще білок, ненасичені жири, харчові волокна та вітаміни групи B, Е, D, А. Тож при споживанні гірчиці в організмі покращується надходження крові у головний мозок, а це, відповідно, сприяє покращенню пам’яті та розумових функцій.

Охочим позбутись зайвих кілограмів теж варто звернути увагу на цей продукт. Гірчиця пришвидшує метаболізм та допомагає організму краще розщеплювати жири.

Завдяки насиченому складу мінералів вона покращує стан судин і роботу серця. Окрім того, поліненасичені жирні кислоти стимулюють процеси виведення з організму надлишків холестерину. Тож гірчиця позитивно вплине на серцево-судинну систему.

А ще цей продукт допомагає при лікуванні шкірних захворювань, хворобах нервової системи та слабкому імунітеті. І це ще не все, адже гірчиця – природний афродизіак, який підсилює лібідо у чоловіків та жінок.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *