Які продукти здатні уповільнити старіння організму?

Німецькі дослідники провели експеримент і встановили, які продукти здатні уповільнити окислювальні процеси в організмі та зупинити низку небезпечних хвороб.

Про це пише 24tv.ua з посиланням на портал Phys.org.

Науковці з Університету Ерлангена-Нюрнберга (Німеччина) разом з колегами з США встановили, що гідрохінон в поєднанні з цинком уповільнюють старіння.

Гідрохінон міститься у таких продуктах як шоколад, кава, вино та чай.

Цинк вступає в хімічну реакцію з гідрохіноном і знешкоджує небезпечні супероксиди. Останні залучені у процеси старіння, розвитку низки небезпечних захворювань таких як запалення, рак або нейродегенеративні хвороби.  Цинк міститься у таких продуктах як арахіс, яловичина, квасоля, курячі яйця, тощо.

Висновок вчених: вживання шоколаду, чаю, кави і вина можуть уповільнити процеси старіння та розвиток небезпечних хвороб.

 

 

Читайте також:

Нестача однієї речовини може спричинити безпліддя

Горіхи та їхні корисні властивості

МОЗ рекомендує: Які продукти мають бути у щоденному раціоні школярів?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *