Угорський WizzAir може взяти в оренду Ужгородський аеропорт

Влада Закарпатської області має намір запропонувати угорській авіакомпанії Wizz Air взяти в оренду аеропорт Ужгород. Переговори з цього питання повинні відбутися наступного тижня в місті Дебрецен, передає ЦТС з посиланням на Ужінформ.

28 числа ми їдемо в Дебрецен для того аби ми запропонували Угорським WizzAir взяти в оренду наш аеропорт. Ідея в тому, що в них оператор, в дебреценського аеропорта, вже сертифікований і фактично ми вже не будемо мати проблеми із сертифікацією. Тобто ми поставимо європейського сертифікованого оператора і розблокуємо цю систему. Якщо наші колеги нам не хочуть допомогти, то мусимо просити допомоги у найближчого сусіда, — заявив Михайло Рівіс, голова Закарпатської обласної ради.

Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль уточнив, що угорська компанія може створити філію в Україні.

Відзначимо, що, можливо, чиновники мали на увазі компанію Airport Debrecen Kft, що є оператором аеропорту Дебрецен, або інвестиційну групу XANGA, яка з 2011 року володіє більшістю акцій цього оператора. Лоукост-перевізник Wizz Air не оперує аеропортами.

Зараз з Дебрецена літає переважно Wizz Air. Лоукостер виконує польоти у 4 напрямках (Бове, Лондон-Лутон, Мілан-Бергамо, Ейндховен), а з кінця березня — будуть додані рейси на Мальме та Тель-Авів. Також в Дебрецен з Мюнхена літає німецька авіакомпанія Lufthansa. У 2016 році аеропорт прийняв 284,4 тис. пасажирів.

При цьому аеропорт Ужгород не приймає регулярні рейси з червня 2016 року. Для повернення авіакомпаній в повітряну гавань Україні потрібно домовитися зі Словаччиною про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху на прикордонній території українським диспетчерам. Аеропорт Ужгород розташований в безпосередній близькості до словацького кордону, при посадці літаки перетинають повітряний простір Словаччини.

 WizzAir, Ужгородський аеропорт

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *