Хмельничани довіряють армії, церкві та меру

Олександр Симчишин, міський голова Хмельницького — найактивніший серед мерів борець з корупцією. Такі результати показало третє всеукраїнське муніципальне опитування. Позицію лідера Олександр Симчишин займає вже другий рік поспіль.

35% хмельничан вважають, що він докладає досить зусиль у цьому напрямку.

При цьому 36% мешканців міста вважає, що найкращим кроком в подоланні корупції мало б бути спрощення видачі довідок та дозволів. 20% хмельничан вважають, що упродовж останнього року корупція на рівні влади міста упродовж останнього року зменшилася.

Це найкращий результат серед обласних центрів. Цікаво, що 44% мешканців нашого міста однозначно впевнені, що корупція на рівні влади Хмельницького значно менша, ніж на рівні держави. І це також найвищий показник у країні.

Водночас, за даними цього опитування, порівняно з 2016 роком у 2017-му вдвічі менше мешканців міста вважає корупцію в владі Хмельницького суттєвою проблемою. Так само вдвічі збільшилася кількість тих, хто вважає, що для нашого міста це не є проблемою взагалі.

Крім того, за результатами опитування, 60% опитаних хмельничан задоволені роботою міського голови. За довірою мешканців міський голова Олександр Симчишин, поступився лише армії (69%) та церкві (63%). Що цікаво, водночас не схвалює діяльність міського голови менше містян, аніж не схвалює діяльність церкви. Далеко позаду себе очільник міста залишив нацгвардію, поліцію, обласну владу, громадських активістів, ЗМІ та владу країни.

За рік очільник міста довіру громадян не втратив, адже у 2016 році цей показник становив 53%. Рейтинг його попередника у 2015 році становив всього 36%.

Аж 74% хмельничан вважають, що мер та міська рада своєю роботою покращують імідж міста.

Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Міжнародного республіканського інституту.

Дані були зібрані у 24 містах України (Київ та усі обласні центри; у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк) 20 січня – 8 лютого 2016 року за допомогою face-to-face інтерв’ю на дому у респондентів.

 

 

Джерело: Хмельницька міська рада

Хмельничани довіряють армії, церкві та меру: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *