26 квітня посли ЄС затвердять безвіз для України без обговорення

Представники країн-членів при Раді Євросоюзу затвердять законодавчий регламент скасування візового режиму з Україною без обговорення.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомив співробітник керівної інституції ЄС напередодні засідання у середу, 26 квітня, Комітету постійних представників країн-членів у Раді ЄС.

«Це питання включено до порядку денного засідання 26 квітня. Воно має бути схвалене без обговорення», — розповів співробітник агентства.

6 квітня Європарламент ухвалив законодавчий регламент про перенесенню України до переліку третіх країн, громадянами яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами ЄС (за виключенням Великої Британії та Ірландії), а також до Шенгенської зони.

Далі за процедурою рішення має затвердити Рада ЄС на рівні міністрів, що, як очікується, станеться у травні. Потім документ підпишуть Президент Європарламенту і представник Мальти, яка нині головує в ЄС.

Рішення набуде чинності через 20 днів після опублікування. Планується, що безвізові подорожі українським громадянам будуть доступні від середини червня.

 безвіз, , Зона Шенгену

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *