Борг з виплати заробітної плати в Україні досяг 2 млрд.гривень

Як повідомляє Державна служба статистики України, протягом 11 місяця 2016 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати зросла на 2,1%, (42,0 млн.грн.) в основному за рахунок збільшення боргу перед своїми працівниками з боку економічно активних підприємств (40,3 млн.грн.), і на 1 грудня становила 2 млрд. 004 млн.грн.

Нагадаємо, станом на 1 листопада 2016 р. заборгованість по виплаті заробітної плати в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Криму, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції) складала 1 млрд 962 млн. грн.

На початок грудня основна частка загальної суми боргу припадала на промисловість (майже 75%), транспорт, складське господарство, поштову та кур’єрську діяльність (трохи менше 10%). Серед галузей промисловості найбільше заборгували у виплаті заробітної плати прідприємства Добувної промисловості та розроблення кар’єрів (522,1 млн.грн.) і виробництва автотранспортних засобів (368,3 млн.грн.). Борг науковцям за професійну, наукову та технічну діяльність станом на 1 грудня склав 126,7 млн.грн.

Слід відзначити, що більше половини боргу утворено в Луганській (23,0%), Донецькій (17,8%) та Харківській (10,9%) областях.

Борг з виплати заробтіної плати у Хмельницькій області сягає 2 млн. 36 тис.грн. та протягом 11 місяців поточного року його розмір скоротився майже в три рази.

 

 борг, заробітна плата

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *