Добірка українських марок виборола срібну медаль на міжнародній виставці в Китаї

Добірка марок «Україна: від Трипілля до сьогодення» посіла друге місце у 14-ому міжнародному конкурсному класі, організованому Всесвітнім поштовим союзом з нагоди міжнародної філателістичної виставки «Наньнин 2016», що відбулася в Китаї.

Добірка містить художні поштові марки 2013-2015 років випуску, які відображають історію, культурні надбання та сучасні здобутки України. Дизайн оформлення виставкових аркушів, авторка якого – художниця Тетяна Нестерова, виконано в стилі фрагментів кіноплівки, що символічно відображає відтворену на поштових марках яскраву, строкату й надзвичайно насичену картину минулого й сьогодення України.

Кваліфікованим журі було гідно оцінено професійний підхід та якість оформлення матеріалів.

В результаті з ВПС надійшло повідомлення про нагороду українського конкурсного класу – срібна медаль у групі С (найбільша група, куди входять країни, що випускають понад 70 поштових марок на рік).

Для української марки це дуже висока відзнака, враховуючи, що золота та бронзова медалі дістались Угорщині та Франції – потужним у сенсі філателії країнам, що постійно виборюють міжнародні нагороди.

 

 

Джерело: Офіційний сайт УДППЗ «Укрпошта»

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *