Рева стверджує, що МВФ вимагає підняти пенсійний вік, а Розенко каже, що ні

Як повідомляє ZN.ua, міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні пенсійного віку в Україні. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі телеканалу NewsOne.

«В перспективі на 10 років ми можемо за рахунок чіткого встановлення залежності права на пенсію та можливості її отримати в нормальному розмірі від того скільки ти заплатив і як довго… це дасть великий економічний ефект для Пенсійного фонду. Але, я не знаю, з яких міркувань Фонд наполягає, щоб ми підвищили пенсійний вік», — сказав міністр.

За його словами, за підрахунками уряду, підвищення пенсійного віку не вирішить питання дефіциту Пенсійного фонду України.

«Я бачу, що існують десятки інших можливостей для наповнення Пенсійного фонду», — додав Рева, підкресливши, що переговори з МВФ щодо пенсійної реформи йдуть досить складно.

 

В той же час, як заявила раніше заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, Міжнародний валютний фонд не вимагає підняття пенсійного віку для України.

«МВФ не вимагає підняття пенсійного віку в Україні. Є вимога збалансувати Пенсійний фонд. Звичайно, це можна зробити за допомогою підняття віку, але це не єдиний шлях. Для збалансування можна зробити всіх платниками Пенсійного фонду», — заявила Маркарова

Крім неї, наприкінці січня і віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявляв, що питання про підвищення в Україні пенсійного віку зняте з переговорів між Києвом та Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нової редакції Меморандуму про співпрацю в рамках програми EF.

 Андрій Рева, , Павло Розенко, пенсійний вік

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *