Помер отець Павло Дідора, священик Кам’янець‑Подільської дієцезії, уродженець Городка

Сьогодні, 11 березня 2017 року, після довгої хвороби відійшов по вічну нагороду отець Павло Дідора, священик Кам’янець‑Подільської дієцезії.

Про це повідомляє Credo.

Отець протягом останніх років боровся з тяжкою хворобою: пухлиною головного мозку.

Він зумів прийняти та мужньо нести цей хрест, а також славити Бога у стражданні.

«А Він Сам, відійшовши від них, … на коліна припав та й молився, благаючи: Отче, як волієш, пронеси мимо Мене цю чашу! Та проте не Моя, а Твоя нехай станеться воля!…» (Лк 22,41-42), — цими словами о. Павло ділився на передодні своєї останньої операції.

Щирі співчуття висловлюємо рідним отця Павла.

Похорон відбудеться у вівторок, 14 березня, о 12:00 годині у місті Городок Хмельницької області, у храмі св. Станіслава, за адресою пров о.В. Ванагса, 14.

 

 

Довідка:

Отець Павло Дідора народився 1977 р. у м. Городок на Хмельниччині.

Після закінчення школи о. Павло розпочав навчання у Хмельницькому технологічному університеті «Поділля».

У 1998 р. він вступив до Вищої духовної семінарії у Городку.

У червні 2005 р. отець отримав свячення пресвітерату. Своє священицьке служіння о. Павло розпочав у парафії св. Анни у м. Бар; за кілька років він став настоятелем парафії Пресвятого Серця Ісуса у с. Маниківці поблизу Хмельницького.

Під час реколекцій для родин 2008 р. хвороба вперше дала про себе знати. Через кілька місяців прозвучав діагноз: пухлина у головному мозку. Першу операцію отцеві зробили німецькі лікарі у квітні 2009 року. Кошти на неї збирали парафіяни в українських парафіях та добродії у Німеччині. На жаль, незабаром виявилось, що потрібна друга операція, яку було проведено у жовтні того ж року.

Після лікування у Німеччині отець Павло почав одужувати. Протягом наступних двох років він був викладачем ВДС у Городку, а восени 2012 р. розпочав начання в Італії. Здавалося, хвороба відступила назавжди.

Однак, під час чергової перевірки виявилось, що пухлина відновлюється, і о. Павло був змушений перервати навчання. У липні 2014 р. отцеві зробили другу операцію в німецькій клініці; з травня 2015 р. він перебував у комі.

Джерело: CREDO
Фото: Вища Духовна Семінарія Святого Духа
 Кам’янець‑Подільська дієцезія, Павло Дідора, священик

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *