Перед консульством Нідерландів у Стамбулі відбувається акція протесту

Перед генконсульством Нідерландів в Стамбулі відбувається акція протесту проти рішення нідерландського уряду заборонити візити глави МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу і міністра у справах сім’ї та соціальної політики Фатми Бетуль Сайан Кайі для зустрічей з турецької діаспорою, передає Главком з посиланням на агентство Anadolu.

Учасники акції тримають прапори Туреччини у руках. Перед будівлею генконсульства встановлені поліцейські кордони. Поліція Стамбула посилила заходи безпеки.

Як повідомлялося, влада Нідерландів 11 березня заборонили посадку в Роттердамі літаку з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу на борту. Незабаром з тиском зіткнулася і міністр у справах сім’ї та соціальної політики Туреччини Фатма Бетуль Саян Кайя, яка прибула в Нідерланди з Німеччини на автомобілі для участі у зустрічі з турецькою діаспорою.

Поліція Нідерландів спочатку затримала співробітників охорони Фатми Бетуль Саян Кайя. Міністра спробували змусити вийти з автомобіля, а після її відмови пригрозили евакуацією машини. В результаті Кайя була змушена вийти з автомобіля, і в супроводі співробітників поліції її було виселено до Німеччини. Вже звідти вона вирушила до Туреччини.

У той же час співробітники поліції Нідерландів розігнали із застосуванням собак і кінних нарядів тисячі етнічних турків, які зібралися біля стін генконсульства в Роттердамі в знак підтримки турецького міністра.

МЗС Туреччини зажадало, щоб посол Нідерландів в Анкарі, що перебуває в даний час у відпустці за кордоном, не повертався певний час до виконання своїх обов’язків.

 

 

Читайте також:

У Євросоюзі мають намір заблокувати виплати на євроінтеграцію Туреччини

 

Напруження між Туреччиною та Нідерландами наростає

 акція протесту, дипломатичний скандал, Стамбул

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *