Яресько працевлаштувалась у Пуерто-Ріко

Екс-міністр фінансів Наталія Яресько зайняла посаду виконавчого директора Ради з фінансового управління і контролю Пуерто-Ріко, повідомляє Realist.

Про це вона написала в facebook.

«Для мене велика честь прийняти нову посаду, основним завданням якої є повернення Пуерто Ріко на шлях до фінансової стабільності. 22 березня 2017 року мене призначено Виконавчим директором (CEO) Ради з фінансового управління та контролю для Пуерто Ріко, створеної згідно з Актом щодо контролю, управління та економічної стабільності Пуерто Ріко (PROMESA).  Основним завданням Ради є оцінка і затвердження щорічного бюджету і плану відновлення фінансової стабільності, які розробляє уряд острова, а також сприяння реструктуризації боргу. Як Виконавчий директор Ради, я буду відповідати за розробку стратегії і здійснення контролю за його реалізацією», — повідомила Яресько.

Їй належить впровадити фінансовий план відновлення ліквідності і кредитоспроможності, який в поєднанні з структурними реформами дозволить досягти економічної стабільності, залучити інвесторів, створити робочі місця, забезпечити економічну міць і підвищити стандарти життя населення.

Яресько згадала свій досвід роботи міністром в Україні як період, коли країна показала приклад виходу зі складного фінансового становища.

«Режим суворої економії, реструктуризація боргу, структурні реформи — саме ці заходи в цілому змогли зупинити економіку на краю прірви і повернути до фінансової стабільності», — зазначила екс-міністр.

Вона також додала, що буде продовжувати свою роботу на посаді Голови Ради директорів Аспен Інституту Київ, залишається членом Консультативної Ради Львівської бізнес школи Українського Католицького Університету і почесним членом-нерезидентом Атлантичної Ради.

Посада глави Мінфіну України Яресько займала з грудня 2014 по квітень 2016 року.

 Наталія Яресько, Пуерто-Ріко

Яресько працевлаштувалась у Пуерто-Ріко: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *