Чеська пошта переходить на електромобілі

Держпідприємство Česká pošta (Чеська пошта) має намір замінити автомобілі з бензиновими і дизельними двигунами на електромобілі, передає ЦТС з посиланням на OilNews та ЗМІ Чехії.

Компанія вже оголосила тендер на оренду 60 машин для розвезення посилок по містах строком на п’ять років. Оціночна вартість замовлення — 30 млн крон (більше 1,11 млн євро). Це найбільше замовлення електромобілів в історії Чехії.

«У містах, де наші автомобілі їздять на відносно невеликі відстані і часто зупиняються, електромобілі будуть набагато більш вигідним рішенням, ніж стандартні автомобілі на паливі», — заявив прес-секретар Чеської пошти Матіаш Вітик. За його словами, листоноші будуть використовувати електромобілі в Празі, Брно, Пардубіце, Ліберці і деяких інших містах.

Експлуатація електромобілів обійдеться поштової оператору дешевше, ніж машини на газі або бензині, відзначають в компанії.

Раніше чеські компанії Škoda Auto і ČEZ оголосили про те, що мають намір співпрацювати в області виробництва електрокарів і розгортанні мережі станцій швидкої зарядки

 Česká pošta, Чеська пошта

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *