У Летичеві новий керівник пошти вимагав від попередниці 4000 гривень

Правоохоронцями Хмельниччини викрито факт вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 4000 грн. новопризначеним начальником центрального відділення поштового зв’язку в смт. Летичів Хмельницької дирекції ПАТ «Укрпошта».

Як повідомляє прес-служба Прокуратури Хмельницької області, 26 квітня 2017 року за участі працівників Хмельницької місцевої прокуратури у взаємодії із співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди у колишнього керівника підприємства.

Посадовець, погрожуючи направленням до правоохоронних органів Летичева матеріалів, які компрометують попередницю, спочатку вимагав від неї надання будівельних матеріалів для проведення ремонту в службовому кабінеті, а потім змінив вимогу на грошові кошти у сумі 4 тис. грн.

Про факт вимагання в неї коштів, екс-очільниця пошти у Летичеві повідомила правоохоронні органи.

Під час одержання обумовленої суми хабара особу викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Неправомірно одержані кошти, які керівник центрального відділення намагався сховати від правоохоронців, вилучено.

За вказаним фактом Хмельницькою місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування вказаного кримінального провадження здійснюється слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва місцевої прокуратури.

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманому запобіжного заходу.

 

 Летичів, пошта, хабар

4 thoughts on “У Летичеві новий керівник пошти вимагав від попередниці 4000 гривень”

  1. Уведомление: Скільки та як українських чиновників «покарали» за хабарі? — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *