Хочеш вивчитись на медика? 2250 доларів з кожного: На Хмельниччині затримали хабарницю

Останнім часом в Хмельницькій області, як і в цілому по Україні, відгриміло безліч резонансних справ щодо викриття та затримання хабарників. В рамках боротьби з корупцією, яку анонсували в Україні, все більше чиновників потрапляють до рук правоохоронних органів та прокуратури.

Ще не зійшли з вуст мешканців Хмельниччини такі відгримівші справи, як затримання у червні на хабарі у 50 тисяч доларів у приміщенні власного готелю депутата Хмельницької обласної ради Миколи Харкавого, затримання у квітні новопризначеного начальника центрального відділення поштового зв’язку в смт. Летичів Хмельницької дирекції ПАТ «Укрпошта» Анатолія Мазуркова за хабар у розмірі 4 тис.грн., затримання у березні двох громадських активістів Григорія Дерев’янчука, уповноваженого територіальної громади Хмельницького, та Анатолія Кравця, заступника голови ГО “Хмельницький майдан” за вимагання та отримання від п.Михайла Блідного коштів у розмірі 600 дол.США, затримання на початку березня начальника управління Західного офісу Держаудитслужби Хмельницької області під час отримання хабара у сумі 2 тис.доларів.

І ось сьогодні, 13 липня, стало відомо про затримання заступника директора Хмельницького базового медичного коледжу, яка вимагала та одержала хабар у розмірі 4,5 тис. доларів США. Про це повідомила Прокуратура Хмельницької області.

В період проведення вступної кампанії особлива увага органів, уповноважених на боротьбу із корупцією, приділяється викриттю фактів виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності у сфері освіти. Так, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України у співпраці із слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення екзаменаційно-приймальною комісією навчального закладу.

За позитивне складання двома абітурієнтами вступних іспитів та зарахування їх до числа студентів навчального закладу заступник директора Хмельницького базового медичного коледжу вимагала хабар у сумі 4,5 тис. доларів США.

Під час одержання обумовленої суми правопорушницю викрито «на гарячому» та затримано, а неправомірно одержані кошти вилучено.

За вказаним фактом слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.
На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Крім цього, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.

Нагадаємо, за підсумками 2016 року «Глобальний корупцiйний барометр — 2016» за опитуванням 1500 осіб показав рiвень корумпованостi українцiв: проблема корупцiї досi залишається у трiйцi найактуальнiших для нашої держави — це засвiдчили 56% респондентiв, а 38% громадян України протягом останнього року давали хабар при взаємодiї з органами влади.

 

 

Читайте також:

Скільки та як українських чиновників «покарали» за хабарі?

Хабарниці з Фонду гарантування вкладів суд призначив заставу в 130 млн грн

1 thought on “Хочеш вивчитись на медика? 2250 доларів з кожного: На Хмельниччині затримали хабарницю”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *