Дерев’янчуку та Кравцю у справі з вимагання коштів обрано запобіжний захід

Григорій Дерев’янчук, уповноважений територіальної громади Хмельницького, та Анатолій Кравець, заступник голови ГО “Хмельницький майдан”, у березні 2017 року погрозами та різного роду залякуваннями вимагали й отримали від п.Михайла Блідного кошти у розмірі 600 дол.США. Приводом для вимагання було непроведення активістами громадських протестів з метою недопущення повторного голосування з призначення пана Блідного на посаду очільника комунального підприємства. Під час одержання зазначених коштів двох осіб викрито «на гарячому» та затримано правоохоронцями. Одразу було проведено необхідні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Громадським активістам повідомлено про підозру та документи направлено до суду з метою обрання затриманим запобіжного заходу.

Нагадаємо, 8 грудня у будівлі Хмельницької ОДА, за головуванням першого заступника голови обласної ради Неоніли Андрійчук, пройшло засідання конкурсної комісії з визначення кандидата на посаду керівника комунального закладу обласної ради – генерального директора Хмельницького обласного підприємства по заготівлях і постачанню палива населенню, комунально-побутовим підприємствам і установам «Облпаливо». За результатами голосування з наявних 5 претендентів комісією була підтримана кандидатура Михайла Блідного. За нього проголосували 8 з 9 членів комісії.

Однак, 23 грудня 2016 року, в ході пленарного засідання чергової 9-ої сесії Хмельницької обласної ради переможець конкурсу на очільника «Облпаливо» п.Блідний не отримав необхідної підтримки обласних депутатів, незважаючи на те, що голосування за його призначення проводилось тричі.

Слід відзначити, що в ході пленарного засідання одинадцятої чергової сесії 23 березня 2017 року більшість депутатів під час голосування підтримали та призначили Михайла Блідного директором КП обласної ради “Облпаливо”.

У середу, 29 березня, Хмельницький міськрайонний суд під головуванням судді Світлани Олександрівни Данькової визначив міру запобіжного заходу для Григорія Дерев’янчука та  Анатолія Кравця, громадських активістів Хмельницького, які проходять у рамках провадження за ч. 2 ст. 189 ККУ (“Вимагання”).

В ході судового засідання представники прокуратури наполягали на арешті обох активістів на два місяці з альтенативою призначення грошової застави у розмірі 2 млн. грн кожному. Причиною для цього за словами прокурорів є винятковість випадку та набутий широкий суспільний резонанс справи.

Анатолій Кравець у своїй промові наголосив, що дана справа є розправою силовиків над громадськістю, та відкинув всі звинувачення. Григорій Дерев’янчук свою причетність до справи також заперечував.

Суддя Світлана Данькова, уважно та неупереджено вислухавши усі аргументи сторін, пояснення слідчого, прокурора та захисників, винесла ідентичні ухвали стосовно як Дерев’янчука так і Кравця. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 26 травня включно. Розмір застави було визначено у сумі 100 тис. грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також:

Обрано керівника Хмельницького ОП «Облпаливо» (відео, фото) — частина 1

 

Переможець конкурсу на очільника «Облпаливо» не отримав необхідної підтримки депутатів

 600 доларів, Анатолій Кравець, вимагання, Григорій Дерев’янчук, Облпаливо

1 thought on “Дерев’янчуку та Кравцю у справі з вимагання коштів обрано запобіжний захід”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *