Побиття солдата з Хмельниччини: Міноборони покарало 5 посадовців

Міністерство оборони провело службове розслідування через побиття 28-річного військовослужбовця-контрактника академії гетьмана Сагайдачного В’ячеслава Явного, родом з Хмельниччини.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак, повідомляє УП з посиланням на прес-службу відомства.

За результатами розслідування, п’ятьох посадових осіб притягнули до дисциплінарної відповідальності:

Зокрема, заступника командира військової частини з тилу майора Романа Глудика, який застосував насилля і принижував підлеглого, позбавили військового звання, а також прав на вихідну допомогу, пенсійне забезпечення, тощо. Розслідування також з’ясувало, що майор отримував хабарі від батьків окремих військовослужбовців.

Старшого водія комендантського взводу старшину Сергія Ліпяніна, який побив військовослужбовця, звільнили з лав ЗСУ. Ліпяніна також позбавлять права отримувати вихідну допомогу та перебувати на квартирному обліку.

«Командира військової частини Терещука О.М. та заступника командира з виховної роботи Рогова О.В. через неналежне виконання службових обов’язків та бездіяльність попередити про повну службову невідповідність», — йдеться в Міноборони.

Також командиру взводу зв’язку батареї лейтенанту Берездецькому Ю.Р., який проводив заняття, де військовослужбовцю завдали тілесні ушкодження, оголосили сувору догану.

Полторак також додав, що дії майора Глудика та старшини Ліпяніна містять ознаки кримінального правопорушення і цим займуться правоохоронці.

Подія трапилася у 45-ій окремій артилерійській бригаді Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного.

В кінці липня військовослужбовець-контрактник 28-річний В’ячеслав Явний розповів «Радіо Свобода«, що втратив селезінку, після того як його побив старшина Ліпянін.

 

 

Читайте також:

В’ячеслав Явний, солдат з Хмельниччини, став інвалідом, після того як його побив старшина

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *