У пам’ять про наймолодшого Героя Небесної сотні облаштували мистецьку резиденцію

17-річний Герой Небесної сотні Назар Войтович мріяв стати художником. 20 лютого 2014 він загинув на Інститутській у Києві від кулі снайпера. У пам’ять про відважного юного односельця люди вирішили хоч частково втілити його мрію, передає 24tv.ua.

Будівлю громада в оренду передала безкоштовно. А ремонтували майбутню резиденцію чи не усім селом.

Аби облаштувати мистецьку резиденцію залучили кошти з благодійних грантів. Мольберти, фарби, пензлі – усе подарували меценати. Тепер сюди на майстер-класи малечу привозять навіть із сусідніх районів.

Ця мистецька резиденція стала місцем, яке буде комунікаційним центром для громади. Тобто це відзнака громади, в якій зростав Герой. З іншого боку – це можливість у відкритих майстернях створювати свої проекти молодим художникам,
– розповіла автор проекту «Мистецька резиденція Назара Войтовича» Людмила Нечай.

Назар мав неабиякі задатки до малювання і в майбутньому мріяв стати художником. Саме тому сім’я Героя Небесної Сотні і митці вирішили, що така мистецька резиденція стане найкращою згадкою про нього.

У майбутньому родина Назара Войтовича планує зробити цю мистецьку резиденцію міжнародною. Для цього на другому поверсі запланували облаштувати кімнати для іноземних гостей.

 

 


Назарій Юрійович Войтович (2 червня 1996, с. Травневе, Збаразький район, Тернопільська область, Україна — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — учасник Євромайдану, студент Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу. Герой України.

Назар Войтович — наймолодший Герой Небесної Сотні. На момент загибелі Войтович Назар ще не досягнув повноліття – йому було лише 17 років…

Увечері 19 лютого Назар вирушив до Києва. То була його перша й остання поїздка. Хлопець пробув на Майдані близько трьох годин. Зранку 20 лютого в розпал кривавих подій на Інститутській його застрелив снайпер.

До річниці загибелі хлопця у школі відкрили музей пам’яті Героя, де зібрали його картини, атрибути з київського Майдану: бруківку, каски, щити, протигази, коктейлі Молотова, прапори, шини та інше. Батько Назара намалював на всю стіну картину про Майдан.

 

 

Читайте також:

Родини загиблих на Майдані заснували проект «Відзнаки Героїв»

Імена п’ятьох наймолодших Героїв Небесної Сотні будуть увічнені в іменних стипендіях

 Герой Небесної сотні, мистецька резиденція, Назар Войтович

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *