Делегація Держдепу США в зоні АТО: Це не заморожений конфлікт, а гаряча війна

Делегація Державного департаменту США відвідала район проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє Главком.

Делегацію очолює спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер. Разом з ним до району проведення АТО прибула Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, співробітник Держдепартаменту США Лейн Бал, військовий аташе при Посольстві США в Україні полковник Пол Шмітт та інші посадові особи.

Зі сторони Збройних сил України делегацію супроводжували керівник антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей генерал-лейтенант Олександр Локота, директор департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України генерал-майор Анатолій Петренко.

Під час візиту у прифронтову Авдіївку спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер виразив упевненість, що на території Донецької та Луганської областей триває гаряча фаза війни. Відповідну цитату дипломата поширив прес-центр Штабу АТО, повідомляє Главком.

«Я приїхав сюди особисто, щоб ознайомитися з деталями даних подій. Можу сказати – це жахлива трагедія, адже ми знаємо, що Україна квітуча держава», — заявив Волкер.

За його словами він почув трагедії людей, побачив руйнування.

«Наше головне завдання – відновити цілісність і суверенітет України, — продовжив він. — Як я зрозумів, це не заморожений конфлікт, а гаряча війна. А ціна небезпечно висока — людські життя».

Делегація Держдепу провела в Авдіївці зустріч з військовими, представниками військово-цивільної адміністрації та постраждалими мешканцями міста. Зокрема, представники делегації відвідали відремонтовану школу та завітали до Авдіївського коксохімічного заводу.

За словами Волкера, після візиту в Україну він планує провести ряд зустрічей з представниками урядів європейських країн, для того, щоб консолідувати позицію по ситуації в зоні АТО з нашими союзниками.

 

 Делегація Державного департаменту США, , Курт Волкер

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *