Укрпоштою та правоохоронцями викрито факт отримання хабара поштарями в Одесі

Службою внутрішньої безпеки ПАТ «Укрпошта» спільно із СБУ та Військовою прокуратурою Одеського гарнізону було затримано працівників Одеської філії ПАТ “Укрпошта” при спробі отримання хабара у розмірі 9 тисяч доларів за створення неринкових умов оренди нерухомості Товариства. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Укрпошта має нульову толерантність до корупції та буде максимально співпрацювати з правоохоронними органами, аби злочин було розкрито. На час проведення перевірки керівник Одеської філії Укрпошти відсторонений від виконання службових обов’язків для об’єктивного та неупередженого розслідування. Операційна діяльність філії виконується у штатному режимі.

Наголошуємо, що після успішного проведення корпоратизації, Укрпошта із серпня 2017 року почала на ринкових умовах здавати нерухомість.

Компанія першою серед підприємств державного сектору економіки запровадила нову процедуру здачі в оренду майна, яке увійшло до статутного капіталу Товариства, виключно через електронну систему ProZorro.Продажі. Це єдиний шлях для забезпечення прозорості управління майном, одержання додаткових доходів і вже перший лот із здачі в оренду показав, що зростання стартової ціни склало 94%. А перші три аукціони з купівлі прав на оренду приміщень принесли компанії 2,4 млн грн річного доходу. Це більше ніж весь сукупний дохід Одеської дирекції від 40 договорів, які були укладені раніше регіональною філією Фонду держмайна України до впровадження нової процедури проведення торгів через електронну систему ProZorro. Продажі.

Однак деякі ділки, які використовують шахрайські схеми, намагаються в останню мить оформити оренду нерухомості за старою процедурою.
Деякі шахраї обіцяють інші схеми укладання договорів оренди майна Укрпошти, намагаючись отримати хабарі.

Підкреслюємо, що такі угоди будуть оскаржені Укрпоштою як недійсні, а винні у нанесенні збитків Товариству будуть неминуче притягнуті до відповідальності, включаючи кримінальну.

Звертаємо увагу всіх учасників ринку, що майно Укрпошти зараз передається в оренду тільки на прозорих електронних аукціонах.
Довідково.
Портфель Укрпошти налічує 1,3 млн кв м власних площ, із яких не задіяні у виробничій діяльності більше 230 тис кв м нерухомості.

 

 

Читайте також:

У Летичеві новий керівник пошти вимагав від попередниці 4000 гривень

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *