«Доступні ліки» вже у Хмельницькому

Урядова програма «Доступні ліки» дозволить громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою. За цією Програмою можна отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми, внесені до Реєстру.

Для отримання ліків необхідно звернутися до свого сімейного або дільничного лікаря та отримати  рецепт. Потім, з рецептом,  — до аптеки з позначкою «Доступні ліки» та отримати ліки безкоштовно або з частковою доплатою. Вартість ліків повністю або частково оплачує держава.

Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню станом на 03 квітня 2017 року, розміщений на сайті Міністерства охорони здоров’я у розділі «Доступні ліки». У реєстрі зазначена міжнародна непатентована назва лікарського засобу (та, яку лікар зазначає в рецепті) та торгова назва лікарського засобу – назва препарату, який можна отримати в аптеці. Також, у реєстрі зазначено розмір відшкодування за упаковку лікарського засобу (та сума, яку оплачує держава) та суму доплати  пацієнтом.

У місті Хмельницькому рецепти можна отримати у лікарів Хмельницьких міських центрів  ПМСД №1 та №2, тобто,  у сімейних та дільничних лікарів у всіх амбулаторіях.

Для отримання ліків  можна звернутися в мережу наступних аптек:

  • усі аптечні кіоски комунальної аптеки «Віола», т. 65-42-33;
  • ПП «Аптеки Поділля», т. 78-46-48 (розпочнуть надавати ліки за Програмою з 10 квітня 2017 року);

Працюють над укладанням договорів також аптеки «Джерела здоров’я» та ТОВ «Радом фарм».

По мірі укладання договорів про співпрацю, кількість аптек буде збільшуватися, про що ми будемо інформувати мешканців міста.

 

 

Читайте також:

МОЗ оприлюднили Реєстр безкоштовних лікарських засобів за програмою «Доступні ліки»

 

З 1 квітня стартують «Доступні ліки»: запитання та відповіді

 

Джерело: Офіційний сайт Хмельницької міської ради

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *