На думку Медведчука, Україна має відмовитися від вступу в ЄС чи до НАТО

Медведчук переконаний, що відмова України від вступу в НАТО може спростити врегулювання конфлікту на Донбасі, передає Главком.

На думку глави «Українського вибору» Віктора Медведчука, Мінські угоди висять на волосинці, але вихід є — прийняття парламентом України законів, що надають обмежену автономію непідконтрольним Києву територіям, і проведення там виборів. Про це пише Financial Times.

«Медведчук визнає, що Мінські угоди висять на волосинці… Він вважає, що виходом з глухого кута є прийняття парламентом України законів, що надають обмежену автономію сепаратистським регіонам, проведення там виборів… і відновлення українськими військами контролю над кордоном з Росією», — пише Financial Times.

Врегулювання конфлікту також може стати простіше, визнає Медведчук, якщо переговори розширяться, включивши в себе великі суперечки між Москвою і Києвом, в тому числі вимога Кремля, щоб Україна не вступала в НАТО.

«Україні не потрібно (НАТО. – Ред.), — заявляє Медведчук. — У сьогоднішній ситуації це призведе до розпаду України… Україна повинна діяти в інтересах свого розвитку, і (це) не включає в себе приєднання до НАТО і ЄС. Ніхто нас не хоче ні там, ні там», — впевнений Медведчук.

Він наполягає на тому, що Україна повинна бути «суверенною, незалежною» країною, але її майбутнє полягає у відновленні зв’язків з Росією.

«Я переконаний, що це будуть дружні країни, прекрасні сусіди. Ми були братніми країнами і будемо такими в майбутньому», — говорить Медведчук.

Відповідаючи на питання, чи поділяє він думку Путіна про те, що українці і росіяни є «одним народом», Медведчук визнав, що «обговорював» це з російським президентом. «Я вважаю, що ми — два народи, — говорить Медведчук. — Але дружні і братні народи».

 «Український вибір», Віктор Медведчук

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *