У 2017 українці вимушені будуть перейти на польську, бразильську чи канадську свинину

За повідомленням Хвилі з посиланням на ГолосUA, у 2017 році українці споживатимуть польську, бразильську та канадську свинину, замість вітчизняної, оскільки український продукт може стати дефіцитним і занадто дорогим.


«За підсумками 2016 роки рентабельність виробництва продуктів свинарства досягла 5-річного мінімуму, що позначилося на зростанні цін на всі типи свинини; якщо в 2017 році ситуація не зміниться, а це малоймовірно, то вже в 2017 році ми можемо очікувати збільшення імпорту свинини в Україну«, — розповів президент Асоціації «Свинарі України» Артур Лоза під час прес-конференції.

За його словами, вже в 2017 році нас чекають так звані «ножиці ціни», зміст яких полягає у величезному дизбанасі між ціною на товар, яку пропонує виробник і ціною на товар, яку готовий платити покупець. Ця ситуація загрожує українському ринку початком поставок більш дешевої свинини з-за кордону, від чого українські виробники зазнають величезних втрат.

А. Лоза зазначив, що ситуація ускладнюється ще й тим, що поголів’я свиней в Україні, через низьку рентабельність виробництва свинини і супутніх продуктів, різко скорочується. У 2016 році кількість свиней в країні скоротилося на 13 мільйонів голів. Можна прогнозувати, що в 2017 році це скорочення продовжитися, що вже до середини 2017 року призведе до дефіциту свинини в Україні і, відповідно внаслідок зменшення пропозиції, до зростання цін на даний тип м’яса.

У 2017 українці вимушені будуть перейти на польську, бразильську чи канадську свинину: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *