Брифінг Надії Савченко щодо оприлюднених нею списків полонених

На оголошеному за дві годин до свого початку брифінгу, що відбувся сьогодні, 10 січня, о 16-00, народний депутат України Надія Савченко заявила, що в оприлюдненому нею списку українських заручників, яких утримують бойовики, вказані усі ті неузгодження, які постійно оголошувалися після засідань у Мінську, і щодо яких виникало багато неспівпадінь, повідомляє 24tv.ua.

Я виділила помаранчевим кольором тих людей, які є громадянами Росії, російськими військовими, які приходили вбивати наших людей в Україні. Вони потрапляють до списків від «ДНР», а жовтим – від «ЛНР». Ці люди є обмінним матеріалом, рівноцінним нашим політв’язням, які сидять зараз у Росії – в окупованому Криму,
– наголосила Савченко.

Вона додала, решта людей зі списку є рівноцінним обміном на українців, які перебувають на окупованих бойовиками територіях.

Нардеп стверджує, що ці списки є підтвердженими, а люди з них – живі.

Є ще список, який я недоопрацювала і не можу його публікувати, тому що не знаю, наскільки відповідним є цей список. Цей список стосується тих, кого розшукують, але незрозуміло – скільки з цих людей можуть реально залишатися живими,
– пояснила Савченко.

Нардеп зазначила, що ці списки були потрібні й для того, щоб завершити спекуляції. Таким чином жодна зі сторін конфлікту не зможе спекулювати цими списками.

Ці списки потрібно було зробити відкритими, як і весь процес у Мінську, – вважає Савченко.

Крім того, Надія Савченко на брифінгу зазначила, що як народний депутат не є підзвітною Службі безпеки України: «Народний депутат має право на доступ до всієї державної таємниці найвищого рівня. Ми – народні депутати – не підзвітні СБУ, ми можемо співпрацювати. Я співпрацюю і далі буду співпрацювати постійно з усіма службами, тому що на них дуже багато чого замикається»

Її слова підтвердив Юрій Тандіт, радник Голови СБУ: «СБУ не може застосовувати санкції до народного депутата. Сьогодні відбулася зустріч з радником голови МВС з цього приводу. Зараз ми говоримо про те, що важливо, аби дані, які опублікувала Надія Савченко, не стали причиною чи приводом для того, щоб шахраї не стали виходити на рідних для того, щоб незаконним шляхом збагачуватися, прикриваючись тим, що вони можуть допомогти у звільненні полонених»

 

Читайте також:

Савченко опублікувала списки полонених. О 16-00 — брифінг Надії Савченко

 

Терористи Донбасу відповіли Савченко: обмін «всіх на всіх» є неприйнятним

 брифінг, Надія Савченко, списки полонених

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *