Прощальна промова Барака Обами

44-ий  Президент США Барак Обама завершив свій восьмирічний шлях президенства прощальною промовою, у якій виклав усі здобутки двох своїх президенських термінів у Білому домі.

Свою посаду Барака Обама залишає з досить великим рейтингом підтримки американців у 56%.

Його виступ був рішучий та дещо застережливий. Обама закликав американців до вагомих дій в сучасних умовах невизначеності, ворожості і агресії, щоб і надалі вони могли підтримувати американські ідеали та цінності:

«Коли Ви відчуваєте страх чи загрозу, демократія зникає. Саме тому, ми, як громадяни США, повинні бути пильними у питаннях зовнішньої агресії, ми повинні вжити всіх можливих заходів проти ослаблення тих цінностей, які роблять нас тими, хто ми є! »

Обама і надалі вірить та впевнений у рівних права усіх американців:

«Ось чому я відкидаю будь які дискримінації мусульман-американців, вони такі ж патріоти як і усі інші американці. Ось чому ми не можемо відмовитися від великих глобальних ідей з розширення демократії та прав і свобод людей. Крім того, нам не слід забувати про права ЛГБТ-спільноти

Він закликав американців вірити реальним доказам, а не ідеологічним бульбашкам та необґгрунтованим переконанням, таким як фейки, різного роду помилкові твердження у соціальних мережах, дезінформація та пропаганда.
«І все частіше ми стаємо настільки безпечними, що починаємо сприймати будь яку наявну та подану нам інформацію, будь то правда чи брехня, якщо це твердження відповідає нашим думкам та поглядам. Ми не шукаємо доказів, які б довели правдивіть цих думок. »

Барак Обама закликав дискусії між протилежними поглядами, щоб у майбутньому досягти компромісу. Він закликав американців відійти від екранів комп’ютерів і почати спілкуватись один з одним : «Якщо ви втомилися сперечатися з незнайомими людьми в Інтернеті, спробуйте поговорити з ними в реальному житті. »

Барак Обама, якому залишилось ще 10 днів президенства, закликав і надалі протистояти будь яким проявам расизму, оскільки це питання дуже сильно розколює суспільство.

А через десять днів увесь світ стане свідком особливості нашої демократії: мирної передачі влади від одного вільно обраного президента до іншого він підкреслив у своїй промові, що передасть управління величною країною своєму наступнику, Дональду Трампу, з тією з легкістю. як це для нього зробив Джордж Буш-молодший.

Він продовжив: «Якщо ми не бажаємо вкладати кошти в дітей іммігрантів, тільки тому, що вони не схожі на нас, ми зменуємо перспективи для наших власних дітей — тому що ці діти, з іншим кольором шкіри, будуть представляти все більшу і більшу частку робочої сили Америки. »

Крім того, 44-ий президент відзначив, що незважаючи на зовнішні відмінності, всі американці є рівними, саме тому основним та найважливішим питанням у його адміністрації був кожен громадянин Америки.

Неоминув Барак Обама у своєму виступі і нову віху у стосунках з Кубою та ядерну програму Ірану.

Обама також подякував своїй дружині Мішель, яка всі ці роки була його «найкращим другом», і висловив захоплення своїми дочками.

Окремо діючий президент США подякував своєму другу і «брату» — віце-президенту Джо Байдену.

Обама звернувся до своєї історичної виборчої кампанії 2008 року, вимовляючи свій заклик «Так, ми можемо!» — тоді цим він закликав американців діяти, щоб допомогти відновити демократію в країні.

«Так, ми можемо. Так ми зробили. Так, ми можемо. Дякую. Хай благословить вас Бог. І нехай Бог продовжує благословляти Сполучені Штати Америки,» — закінчив свою промову Обама.

 Барак Обама, прощальна промова

3 thoughts on “Прощальна промова Барака Обами”

  1. Уведомление: Прощальний президенський твіт Барака Обами набув величезного розголосу — Будь у курсі — портал новин
  2. Уведомление: Барак Обама проведе свою останню прес-конференцію у якості президента США — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *