Опублікували список викрадених з Львівської галереї мистецтв стародруків

У ЗМІ вперше опублікували список стародруків, які зникли з Львівської галереї мистецтв, повідомляє Zaxid.net.

Перелік зниклих видань наводить інтернет-видання «Варіанти», зазначаючи, що отримало цей список із власних джерел.

Загалом із Львівської галереї мистецтв зникло 95 стародруків та 2 рукописи. Керівництво музею наразі офіційно не повідомляло про точний перелік зниклих речей, однак відомо, що пропав один із двох примірників «Апостола» Івана Федоровича, який датується 1574 роком.

про безпрецедентне зникнення стародруків у Львівській галереї мистецтв заявили 4 січня. Під час інвентаризації фонду кириличних стародруків у Музеї мистецтва давньої української книги, там недорахувались 95 видань та 2 рукописи. Загалом колекція налічує близько 600 позицій. Тобто зникла практично кожна шоста одиниця зберігання.

Інвентаризація відбувалась за наказом Тараса Возняка, який очолив Львівську галерею мистецтв у вересні минулого року. Загальна вартість книг, які пропали з музею, може сягати десятка мільйонів доларів.

Водночас у музеї ще не закінчили інвентаризацію фондів. За словами директора Львівської галереї мистецтв Тарас Возняка, наразі перевірили лише фонд кириличних стародруків, а далі перевірятимуть стародруки латиницею та бібліотеку, у якій зберігаються книги від ХІХ століття.

 

 викрадення, Львівська картинна галерея, стародрук

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *