Тривалість життя та швидкість ходьби — пов’язані!

Фахівці із Університету Піттсбурга, обстеживши  близько 35 тисяч пенсіонерів, встановили, що між швидкістю ходьби і тривалістю життя людини існує цікавий взаємозв’язок, повідомляє Znaj.ua.

Вчені підрахували: лише 35 % жінок, які повільна ходили 10 років тому, дожили до 75 років. У той же час 91% жінок, які 10 років тому ходили досить швидко, задули 85 свічок на своїх ювілейних тортах! Така ж тенденція відзначалась і в представників сильної статі.

Однак не все так однозначно. Вчені зазначають, що якщо ви з завтрашнього дня почнете швидко ходити — це нітрохи не вплине на тривалість вашого життя.

Справа в тому, що організм людини сам вибирає швидкість ходьби. І вже по ній можна зробити висновок про стан здоров’я людини.

Невропатологи, які вивчають взаємозв’язок ходи в літньому віці зі станом серця і судин, попереджають, що уповільнення швидкості ходьби — серйозний момент, на який треба звертати увагу.

Якщо ви помітили, що раніше ходили досить швидко а тепер не можете підтримувати звичний темп — швидше за все, ви або просто постаріли, або втомилися, або дійсно потребуєте серйозного медичного обстеження.

Тривалість життя та швидкість ходьби — пов’язані!: 2 комментария

  1. Уведомление: Хочете жити довше? Це просто! — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *