Вибух у Сумах знову вчинено навмисно

Причиною вибуху у квартирі по вулиці Лушпи, 52 у Сумах, який стався вранці 9 січня, став витік газу, навмисне спричинений мешканцем квартири, повідомляє 24tv.ua з посиланням на «Укрінформ«.

За результатами попереднього огляду квартири встановлено, що від газової плити була від’єднана трубка, при цьому кран подачі газу був відкручений,
– розповіла прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

За її словами, за цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна».

Для з’ясування обставин події та ліквідації її наслідків сьогодні відбулося засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Вирішили, що ситуація не підпадає під розряд надзвичайних. На місці уже працюють підрядні організації. У будинку заклеюють вікна, завтра почнуть їх вставляти та ремонтувати двері. Жителям ані цього під’їзду, ані сусіднього ніщо не загрожує. Комунікації у будинку уже усі увімкнули,
– зазначив начальник відділу з надзвичайних ситуацій Сумської міської ради Артур Петров.

Він зазначив, що коштів з резервного фонду міста на відшкодування збитків не виділятимуть, оскільки ніхто не постраждав.

Можливо, буде надана якась фінансова допомога людям на ремонт осель. Зараз це питання вирішується.

 

Читайте також:

Вибух у квартирі у Сумах. Другий з початку 2017-го

 багатоповерхівка, вибух газу, Суми

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *