У Німеччині створять «антифековий» підрозділ

Німецькі чиновники розслідують безпрецедентне поширення фейкових новин на тлі повідомлень про прагнення росіян вплинути на вибори у країні, які відбудуться восени. Про це повідомляє ZIK з посиланням на The Guardian.

Федеральна служба захисту конституції Німеччини підтвердила, що під час кібератаки в грудні минулого року проти ОБСЄ використовували ту ж «інфраструктуру», що і під час зламу серверів німецького парламенту у 2015 році, який приписують групі російських хакерів APT28.

У федеральній службі зазначили, що в минулому місяці зафіксували «величезне використання фінансових ресурсів» та розгортання широкого спектру інструментів російської пропаганди для проведення кампанії дезінформації, спрямованої на дестабілізацію уряду Німеччини.

Представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що ФРН буде використовувати всі можливі засоби, щоб розслідувати поширення фейкових новин в інтернеті, заявивши, що найкращою відповіддю буде більша прозорість. «Ми маємо справу з феноменом такого розмаху, якого ми не бачили раніше», – сказав він.

Влада Німеччини заявила, що Берлін розглядає можливість створення окремої групи в урядовій прес-службі, яка б конкретно оцінювала і реагувала на фейкові новини.

Росія заперечує участь в кібервійні проти західних урядів та установ.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *