Як працювали 2016-го у Департаменті охорони здоров’я Хмельниччини

На минулому тижні, у період з 18 до 20 січня, Ізяславський, Городоцький, Полонський, Волочиський, Шепетівський та Славутський райони доповідали про результати своєї роботи протягом 2016 року у Департаменті охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації.

Щодо здобутків, то головні лікарі ЦРЛ та Центрів ПМСД до здобутків віднесли економію коштів завдяки впровадженню заходів з енергоефективності. Зекономлені кошти спрямували на закупівлю необхідних витратних матеріалів.

Прогтягом 2016-го очільники медичних закладів проводили утеплення дахів та фасадів корпусів, заміну вікон і дверей, капітальні ремонти та реконструкції у приміщеннях. Купували лікувальне та діагностичне обладнання, меблі.

До здобутків керівники медзакладів відносять і запровадження нових методик лікування, зокрема використання лапароскопічної стійки при різних видах хірургічних втручань. У багатьох районах задумуються над впровадженням ендопротезування кульшових суглобів, адже такі операції на теренах області уже практикують.

В той же час, територіальні громади часто стикаються з відсутністью дозволів на реорганізацію чи оптимізацію медичних закладів, через що не виконуються вимоги Міністерства. Найбільш проблемними головні лікарі називають кадрові питання, складну демографічну ситуацію в районах.

Директор Департаменту охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації Яків Цуглевич підняв питання низької кількості новонароджених та визначив що цю проблему слід порушувати перед органами влади на місцях. Адже на території, де не створені робочі місця, молоді сім’ї не поїдуть.

У своїй доповіді Яків Миколайович підкреслив, що особливу увагу керівники закладів охорони здоров’я первинної і вторинної ланки мають приділити обстеженню жителів сільської місцевості, проведенню онкопрофоглядів та профілактиці туберкульозу.

В цілому, наголосив директор Департаменту, із поставленими завданнями згадані райони справилися добре.

 

Читайте також:

Е-петицію розглянуто! В обласній дитячій лікарні буде новий корпус!

 

Новації в українські медицині: реформа охорони здоров’я

 

 

Джерело: Хмельницька ОДА

Як працювали 2016-го у Департаменті охорони здоров’я Хмельниччини: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *