У рахунках за газ окрім кубів вказуватимуть нові дані

Як повідомляє Укрінформ, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, ухвалила рішення надавати споживачам інформацію щодо обсягів споживання природного газу не тільки в кубометрах, а й в одиницях енергії — з метою оцінити споживання блакитного палива в порівнянні з іншими видами енергії.

Про це на засіданні комісії розповіла директор Департаменту з регулювання відносин у нафтогазовій сфері НКРЕКУ Татьяна Рябуха, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З метою підвищення ефективності споживання природного газу і для надання можливості споживачам оцінити споживання газу в порівнянні з користуванням іншими видами енергії пропонується ввести на ринку природного газу використання одиниць енергії», — сказала Рябуха.
Читайте також: Київські платіжки за опалення перевіряє житлово-комунальна інспекція

Відповідно до постанови, споживачам в платіжних документах поряд з обсягами спожитого природного газу в кубометрах надаватиметься інформація про спожитий ресурсі в одиницях енергії.

«Перехід ринку природного газу на розрахунок в енергетичних одиницях на даному етапі ще не передбачається. Споживач в першу чергу отримає можливість порівняти споживання газу зі споживанням інших енергетичних ресурсів», — зазначила Рябуха.

 обсяги споживання газу, платіжка на газ, рахунок за газ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *