20% українських земель — забруднені

Кабінет міністрів України утворив Координаційну раду з боротьби з деградацією земель і опустелюванням, повідомляє ABCnews з посиланням на прес-служба Мінприроди.

За попередніми підрахунками фахівців, водної та вітрової ерозією вражені близько 57 відсотків території країни, більше 12 відсотків земель страждають від підтоплення.

За різними критеріями забрудненими є близько 20 відсотків українських земель. Щорічно фіксується майже 23 тис. випадків зсувів.

Внаслідок абразії руйнується до 60 відсотків узбережжя Азовського і Чорного морів та 41 відсоток берегової лінії дніпровських водосховищ.

Понад 150 тис. гектарів земель порушені в результаті гірничодобувної та інших видів діяльності. Кількість підземних і поверхневих карстопроявів становить близько 27 тис.

За даними екологів, українські ґрунти забруднені небезпечними відходами, які протягом тривалого часу не можуть утилізувати.

Всього в Україні накопичено вже понад 12 млн тонн небезпечних відходів. Три роки на їх утилізацію кошти не виділялися, фінансування цієї сфери в 2017 році до сих пір залишається під питанням.

 рівень забруднення землі, українські землі

20% українських земель — забруднені: 2 комментария

  1. Уведомление: Україна застрягла в аграрному минулому. Чому так? — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *