Президент присвоїв звання Героя України Андрію Кизилу (посмертно)

Президент Петро Порошенко посмертно присвоїв звання Героя України з врученням ордена «Золота зірка» капітану Андрію Кизило, який загинув 29 січня в бою під Авдіївкою, пише Realist.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

«Президент України присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» капітану, заступнику командира механізованого батальйону 72 ОМБр Андрію Кизилу (посмертно).

Високою державною нагородою капітан Андрій Кизило відзначений за особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу», — сказано в ньому.

Андрій загинув в боях під Авдіївкою в неділю, 29 січня. Йому було лише 23 роки.

 

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook Павло Ткачук:

«Андрій Кизило — випускник факультету бойового застосування військ Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного випуску 2014 року. Родом Андрій Кизило із Умані, з династії військових, тож шлях служити у війську хлопець обрав свідомо, вступивши спершу до Київського військового ліцею імені Івана Богуна, а після його закінчення — до Академії сухопутних військ. Під час навчання в Національній академії, Андрій вирізнявся сміливістю і позитивним сприйняттям світу, був упевнений у собі та в своїх знаннях, він блискавично приймав рішення, які були професійними та виваженими.
У 2014 році, коли на сході України вже тривала Антитерористична операція, Андрій Кизило не міг дочекатись випуску. Залишаючи стіни академії Андрій говорив: «Ми переможемо! Ми обов’язково переможемо!»
У Андрія залишилися дружина і 8-ми місячний син.«

 

Прес-офіцер бригади Олена Мокренчук зберігає світлину загиблого хлопця. Каже, що це її улюблений портрет. Зробила його нещодавно. Пані Олена познайомилася з Андрієм, коли він прийшов служити в бригаду одразу після навчання.

На той час він виглядав такий скромний хороший хлопчинка, і я особисто не думала, що він зможе стати таким сильним командиром,
– пригадує Олена Мокренчук.

 

Як повідомляє 24tv.ua, Андрій мріяв про сильну професійну армію, здатну захистити Україну від агресора. Хотів, аби нову українську еліту формували не корумповані можновладці і олігархи, а молоді, чесні, цілеспрямовані офіцери, як і він сам.

Моє покоління не бачило служби в мирній армії. Ми тільки бачили бойову армію. І це буде підґрунтям для розвитку нашої армії, навіть вище чим стандарти НАТО,
– був переконаний Андрій Кизило.

 

В ході боїв під Авдіївкою за 29-31січня та 1 лютого загинуло щонайменше 9 українських військових.

 

 

 

Читайте також:

На Майдані попрощались з сімома загиблими Героями

 

Їх має знати кожен: Українські герої, які віддали свої життя за мир в Україні

 Андрій Кизило, Герой України, присвоєно звання

Президент присвоїв звання Героя України Андрію Кизилу (посмертно): 1 комментарий

  1. Уведомление: Українські Герої, яких у нас забрала війна у січні 2017-го — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *