Маленьке німецьке містечко щорічно заробляє 5 млн. євро на альтернативній електроенергії

Німецьке містечко Wildpoldsried щорічно заробляє більше € 5 млн. за рахунок продажу електроенергії, отриманої з поновлюваних джерел. Про це повідомляє NewsYou з посиланням на Rodovid.

Відзначається, що сільрада села Wildpoldsried взяла курс на розвиток інноваційних галузей промисловості на своїй території ще в 1997 році.

За останні 20 років у нічим не примітному містечку було побудовано більше 10 сонячних електростанцій, 5 біогазових станцій і понад 10 вітрогенераторів. Комплекс цих заходів дозволив, з одного боку, зберегти самобутність і звичний життєвий ритм населеного пункту, з іншого — дав громаді хороше джерело додаткового доходу.

Кожен з приватних будинків, розташованих в Wildpoldsried, має сонячні панелі. На навколишніх річечках і струмках стоять міні-електростанції. В результаті населений пункт з населенням понад 2500 чоловік генерує на 350% більше електроенергії, ніж йому необхідно для власного споживання.

Місцеве законодавство передбачає продаж надлишків електроенергії збутових мережевим компаніям, що сільрада Wildpoldsried з успіхом і робить, щорічно заробляючи більше € 5 млн.

Досягнення місцевої влади були оцінені по достоїнству. Комуна зібрала колекцію з міжнародних і національних нагород за збереження і відновлення енергетичних ресурсів, і тепер веде активну роз’яснювальну роботу в сусідніх землях, мотивуючи колег повторити їх унікальний шлях розвитку.

 

 

Читайте також:

Українці масово встановлюють сонячні панелі та переходять на альтернативні джерела енергії

 Wildpoldsried, електроенергія, отримана з поновлюваних джерел

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *