Волоські горіхи лікують чоловіче безпліддя

Вчені пояснили, чому волоські горіхи підвищують шанси чоловіки на батьківство. Виявляється, ця їжа містить речовини, які підвищують якість сперматозоїдів. Про це пише ТОнеТО.

Тим представникам сильної статі, які зіткнулися з труднощами при зачатті дитини, потрібно обов’язково включити в свій раціон волоські горіхи. Дослідники стверджують, що ця їжа підвищує якість сперматозоїдів.

Вживання волоських горіхів сприяє зменшенню процесу перекисного окислення, який здатний пошкодити клітини сперматозоїдів. Цей різновид ушкоджень впливає на мембрани сперматозоїдів, що переважно складаються з поліненасичених жирних кислот.

Волоські горіхи є одними з трьох видів горіхів, які в значній мірі складаються з цих жирних кислот. А це означає, що вони мають унікальну здатність збагачувати клітини сперматозоїдів. Пригорща волоських горіхів (56 г) містить 13 г поліненасичених жирних кислот в 18 г чистого жиру.

В ході дослідження вчені з Університету Делавера розділили на дві групи мишей в залежності від типу харчування на період від 9 до 11 тижнів. При цьому в першій групі були здорові самці, а в другій — ті, що мають генетичну схильність до безпліддя.

Дослідники виявили істотні поліпшення показників рухливості сперматозоїдів і морфології у мишей, 20% добової дози калорій яких становили волоські горіхи, що еквівалентно 71 г. горіхів в день для людини. У генетично безплідних мишей відзначалося поліпшення показників морфології сперматозоїдів, а в обох групах було відмічено зниження процесу перекисного окислення.

 волоські горіхи, лікування безпліддя, чоловіче безпліддя

Волоські горіхи лікують чоловіче безпліддя: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *