Обрання нового очільника Спілки журналістів призвело до розколу серед членів організації

У п’ятницю, 24 березня, у Хмельницькому в приміщенні ХОДТРК «Поділля Центр» відбулася чергова конференція представників Хмельницької обласної організації Національної спілки журналістів України, яка цього разу була присвячена надзвичано важливому питанню — обранню голови організації.

Усього зареєстровано четверо кандидатів:

  1. Віру Мальчук, редактора Славутської міськрайонної газети «Трудівник Полісся»,
  2. Світлану Кабачинську, очільницю Хмельницької міської організації НСЖУ,
  3. Тетяну Колесніченко, керівника філії ПАТ «Національна Суспільна Телерадіокомпанія України» — «Хмельницька регіональна дирекція «Поділля-центр»,
  4. Петра Лічмана, т.в.о головного редактора обласної газети «Подільські вісті».

Усі кандидати відомі своєю діяльністю на теренах Хмельницької області.

Нажаль, певних членів Спілки, таких як Богдан Теленько та Віктор Фурманчук, навіть не повідомили про час і дату проведення заходу — тому вони не змогли прийняти участь у обранні нового очільника та висловити свою позицію. 90% присутніх делегатів – це представники друкованих періодичних видань, телебачення та радіо представляли лише 3 делегати.

Перед обранням нового керівника — проводилось підбиття підсумків та оцінювання роботи попереднього очільника Спілки, Йосипа Ядухи. Роботу визнали «задовільною».

В ході проведення конференції двоє кандидатів зняли свої кандидатури на користь інших. Так, Тетяна Колесніченко – на користь Світлани Кабачинської, а Віра Мальчук — на користь Петра Лічмана. За результатами голосування 38 делегатів: за пані Кабачинську проголосувало 10 делегатів, в той же час Лічман отримав понад 20 голосів делегатів.

Отже, за підсумками голосування, головою Хмельницької обласної організації Національної спілки журналістів України обрано Петра Лічмана.

Це обрання викликало надзвичану хвилю обурення: такі відомі члени Спілки, як Тетяна Колесніченко та Світлана Кабачинська, які є Заслуженими журналістами України, оголосили про призупинення своого членства в обласній організації. А після цього, ними було висловено прагнення, у разі наявності накої можливості — утворити у Хмельницькій області окрему журналістську організацію.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *