Що цікавого відбудеться у квітні на світовій арені?

У квітні світовий «порядок денний» буде обертатися навколо Франції, Британії, Туреччини та США. Про це повідомляє Politeka.

Так, 2 квітня Монетний двір США випустить монету номінальною вартістю в 100 доларів. На них буде зображено леді Ліберті (Statue of Liberty, повна назва — Свобода, що осяває світ) в ролі афро-американської жінки. Також слід уточнити, що причиною випуску монети стане 225-річчя Монетного двору.

Трохи пізніше, 6-7 квітня, президент США Дональд Трамп прийме у Флориді президента Китаю Сі Цзіньпіна. Метою зустрічі є «згладжування відносин», після того, як Трамп критикував Китай в ході своєї виборчої кампанії.

У той же час, 8 квітня, в Іспанії планується повне роззброєння сепаратистського бандформування ЕТА (Країна басків і свобода — ред.), яке виступає за незалежність «Країни басків». Слід звернути увагу, що станеться це через шість років після припинення вогню.

16 квітня, в Туреччині пройде референдум щодо переходу на президентську форму правління. Це дозволить президенту країни Реджепу Ердогану значно розширити свої повноваження. Слід підкреслити, що дипломатичні скандали з Нідерландами і Німеччиною негативно позначилися на організації голосування.

Майже через тиждень, 22 квітня, один з апаратів NASA, під назвою «Кассіні», почне «великий фінал» свого вивчення Сатурна.

23 квітня у Франції відбудуться президентські вибори. Згідно з прогнозами, лідер партії «Національний фронт» Марін Ле Пен виграє перший тур, проте потім програє лідеру партії «Вперед!» Еммануелю Макрону.

Кінець квітня обіцяє бути більш насиченим. Так, 28-29 числа Папа римський Френсіс відвідає Єгипет з метою поліпшення відносин між католиками і мусульманами. Слід уточнити, що християни, а саме — коптська православна церква, становлять приблизно 10% Єгипту. В основному, там проживають мусульмани-суніти.

В той же день, 29 квітня, в Бельгії протягнуто саміт, присвячений початку процесу Brexit. Уточнимо, що зустріч відбудеться через через місяць після того, як Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей застосувала статтю 50 Договору про ЄС та офіційно почала процедуру виходу країни з Євросоюзу.

 

 

Читайте також:

Хто має найбільші шанси перемогти на виборах президента Франції?

 

Тереза Мей офіційно запустила процедуру Brexit

 

Ердоган: після референдуму 16 квітня Європа побачить «зовсім інакшу Туреччину»

 вибори у Франції, квітень, початок Brexit, Реджеп Таїп Ердоган

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *