Кафе та торговельний центр у мікрорайоні Озерна не будуватимуть

22 березня вступила в дію ухвала Вінницького апеляційного адміністративного суду щодо будівництва двоповерхового торгового ценру та кафе у мікрорайоні Озерна (вул. Панаса Мирного, 31/1). Міська рада знайшла невідповідності у документації забудовників. Проти будівництва виступали і мешканці сусідніх будинків. Люди неодноразово збиралися на акції протесту, зустрічалися з міським головою та його заступниками.

Вінницький апеляційний суд повністю відхилив апеляційну скаргу осіб, що збиралися будувати кафе та торговельний центр, на постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 25 січня 2017 року у справі за адміністративним позовом Хмельницької міської ради до управління архітектури та містобудування Департаменту архітектури, містобудування та земельних відносин Хмельницької міської ради, Державної архітектурно-будівельної інспекції України. У постанові йшлося про визнання незаконними та скасування містобудівних умов та обмеження забудови земельної ділянки, визнання незаконною та скасування реєстрації Декларації про початок виконання будівельних робіт.

Нагадаємо, 19 грудня 2016 року позивач, в особі Хмельницької міської ради, звернувся з позовом до Управління архітектури та містобудування Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради, Державної архітектурно-будівельної інспекції України, в якому просив:

  • визнати незаконними та скасувати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки від 03.06.2016 року № 134/ГП-25.1-04 взамін № 100/ГП-25.1-04 від 04.06.2014 року на будівництво торговельного центру з кафе на земельній ділянці по вул Панаса Мирного, 31/1;
  • визнати незаконною та скасувати реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт, зареєстровану управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції в Хмельницькій області 08.09.2016 року за № ХМ 083162511570.

Постановою Хмельницького окружного адміністративного суду від 25 січня 2017 року адміністративний позов було задоволено.

Далі забудовники звернулись з апеляційною скаргою до суду, посилаючись на неповне з’ясування судом першої інстанції обставин, що мають значення для справи, а також невідповідність висновків суду обставинам справи. На підставі чого просить оскаржувану постанову скасувати та ухвалити нове рішення, яким відмовити в задоволені позовних вимог. Управління архітектури та містобудування Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради надало суду відзив на апеляційну скаргу, у якій просило рішення суду першої інстанції залишити без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.

Колегія суддів заслухала суддю-доповідача, представників сторін, перевірила правильність застосування судом першої інстанції норм чинного законодавства, дослідила матеріали справи та докази. І винесла ухвалу: апеляційну скаргу не задовольнити, а рішення суду першої інстанції залишити без змін.

З повним текстом Ухвали можна ознайомитися натиснувши на посилання:

Ухвала Вінницького апеляційного адміністративного суду щодо будівництва двоповерхового торгового ценру та кафе у мікрорайоні Озерна (вул. Панаса Мирного, 31/1)

 

 

Читайте також:

Торгового центра на Панаса Мирного, 31/1 не буде: суд скасував дозвільні документи

 

 

Джерело: Офіційний сайт Хмельницької міської ради

 Будівництво, вул. Панаса Мирного 31/1, мікрорайон Озерна

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *