Наїзд на Лондонському мосту та напади з ножем: 6 загиблих, понад 30 пораненених

В Великобританії на Лондонському мосту мікроавтобус скоїв наїзд на перехожих, водночас неподалік сталися напади з ножем. Про це передає Українська правда з посиланням на BBC.

Репортер BBC Холі Джонс, яка була на мосту у момент інциденту повідомила, що  мікроавтобус, який скоїв наїзд, «ймовірно, рухався зі швидкістю 50 миль на годину». Білий мікроавтобус вилетів на тротуар і наїхав на перехожих, близько 5 або 6 осіб поранено.

Вона також бачила, що поліція заарештувала одну особу. Чоловік був в наручниках і без сорочки. Повідомляється також, що ще троє підозрюваних розшукуються.

На місці перебуває озброєна поліція і карети швидкої допомоги. Рух по мосту перекритий в обидва боки.

Свідки бачили трьох людей з ножовими пораненнями, ймовірно, з порізами на горлі.

Британська поліція назвала два з трьох інцидентів, що сталися напередодні в Лондоні, терактами, зазначає Главком. Зокрема, терактами визнали наїзд фургона на пішоходів на Лондонському мосту і напад з ножем на відвідувачів ринку в столичному районі Боро.

Як повідомляє поліція Лондона, в результаті теракту в Лондоні загинуло 6 осіб, понад 30 осіб отримали поранення. Поліція знищила 3 нападників.

Помічник комісара поліції Марк Роулі відтворив перебіг подій в Лондоні минулої ночі.

Так, о 22:08 (за місцевим часом) до поліції почали надходити повідомлення про наїзд на пішоходів на Лондонському мосту. Після наїзду, машина продовжила рух до району Боро-маркет. Там підозрювані вийшли з машини і почали нападати на перехожих з ножами. Озброєні поліцейські знищили 3 нападників у районі Боро-маркет протягом 9 хвилин після отримання виклику. На підозрюваних були надягнуті, предмети схожі на пояси смертників, але виявилось, що це муляжі.

На момент публікації заяви, в поліції вважають, що в результаті теракту загинуло 6 осіб і щонайменше 20 отримали поранення.

 

Президент США Дональд Трамп Twitter заявив, що Сполучені Штати Америки готові надати допомогу Великобританії в зв’язку з терактами в Лондоні.

«США зроблять все можливе, щоб допомогти Лондону і Сполученому королівству. Ми з вами! Бережи вас Господь!», — написав Трамп.

«Ми маємо бути розумними, пильними і жорсткими. Нам необхідно, щоб суди повернули нам наші права. Нам потрібна заборона на в’їзд як додатковий рівень безпеки», — заявив він.

 наїзд на перехожих, напади з ножем, теракт у Лондоні

2 thoughts on “Наїзд на Лондонському мосту та напади з ножем: 6 загиблих, понад 30 пораненених”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *