Патріарх Філарет та тисячі вірян прийшли попрощатися з Любомиром Гузаром

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прийшов помолитися за упокій душі і провести в останню путь Блаженнішого Любомира Гузара, передає Укрінформ.

У співслужінні з главою УГКЦ Святославом Шевчуком Патріарх Філарет відправив вечірню у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Після служби Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет коротко поспілкувався з главою УГКЦ Святославом Шевчуком.

Як зазначав Главком, поховальна процесія з тілом Блаженнійшого Любомира Гузара в суботу ввечері прибула у Київ. Церемонія прощання з кардиналом у столиці відбувається в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Віряни вже приходять в собор, щоб віддати шану колишньому предстоятелю УГКЦ.

Як повідомили в прес-службі УГКЦ, від моменту, коли труну встановили посередині храму, всі охочі мають змогу попрощатися з Блаженнійшим – двері собору будуть відчинені цілодобово і біля домовини відбуватимуться молитовні чування. Сьогодні о 18.00 у храмі відслужать чин Архієрейського похорону, а в понеділок, 5 червня, відбудеться чин погребіння у крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Завтра зранку в цьому храмі заплановано три літургії: о 7:30, 9:00 і 11:00. Упродовж літургій підхід до домовини буде обмежуватися, зважаючи на те, що триватиме найважливіша молитва Церкви.

Закінчиться прощання у понеділок Архиєрейською Літургією та Чином погребіння. До собору приїдуть близько 600 священнослужителів з різних єпархії України та з-за кордону, в тому числі й особистий посланець Франциска, Папи Римського, Архиєпископ Кирил Василь, секретар Конгрегації для Східних Церков.

Поховають Блаженнішого Любомира в крипті Патріаршого собору 5 червня.

 

 

Читайте також:

Тіло Любомира Гузара привезли до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві

 літургія, Любомир Гузар, погребіння, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

Патріарх Філарет та тисячі вірян прийшли попрощатися з Любомиром Гузаром: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *