У Хмельницькому міська рада планує оплачувати навчання учасників АТО у ВНЗ

Виконавчий комітет Хмельницької міської ради ухвалив рішення внести на розгляд сесії міської ради пропозицію про порядок забезпечення 50% оплати навчання у вищих навчальних закладах учасників АТО.

Після затвердження порядку депутатами право на забезпечення 50% компенсації оплати навчання (здобуття першої вищої освіти) у вищих навчальних закладах м. Хмельницького матимуть учасники антитерористичної операції, з числа осіб, визнаних учасниками бойових дій (або інвалідами війни), які перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків м. Хмельницького, та зареєстровані в місті Хмельницькому.

Для отримання права на забезпечення 50% компенсації оплати навчання у вищих навчальних закладах м. Хмельницького, учасник антитерористичної операції повинен буде звернутися до управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради з відвідною заявою.

ПОРЯДОК

забезпечення 50% оплати навчання у вищих навчальних закладах м. Хмельницького

учасників АТО,які перебувають на обліку в Єдиному державному реєстрі осіб,

мають право на пільги та зареєстровані в місті Хмельницькому

 

І. Загальні положення.

1.1. Цей Порядок визначає механізм забезпечення 50% компенсації оплати навчання (здобуття першої вищої освіти)у вищих навчальних закладах м.Хмельницького учасників АТО, які перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, мають право на пільги та зареєстровані в місті Хмельницькому (далі-Порядок).

1.2. Порядок розроблено відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (зі змінами та доповненнями) та Програми соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей.

1.3. Управління праці та соціального захисту населення є головним розпорядником коштів з міського бюджету для забезпечення 50% компенсації оплати навчання у вищих навчальних закладах м.Хмельницького учасників АТО, які перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги та зареєстровані в місті Хмельницькому.

1.4. Забезпечення 50% компенсації оплати навчання у вищих навчальних закладах м.Хмельницького застосовується для контрактної форми навчання денних відділень вищих навчальних закладів м. Хмельницького І- ІІ та ІІІ- IV рівнів акредитації, незалежно від форми власності закладу.

1.5. Забезпечення 50% компенсації оплати навчання у вищих навчальних закладах м.Хмельницького проводиться в межах коштів, виділених з міського бюджету на вказані цілі.

 

II. Визначення права на пільгу.

2.1. Право на забезпечення 50% компенсації оплати навчання (здобуття першої вищої освіти) у вищих навчальних закладах м.Хмельницького мають учасники антитерористичної операції, з числа осіб, визнаних учасниками бойових дій (або інвалідами війни), та перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків м. Хмельницького, та зареєстровані в місті Хмельницькому.

2.2. Вищі навчальні заклади м. Хмельницького І — ІІ та ІІІ — IV рівнів акредитації, незалежно від форми власності закладу, інформують студентів (учасників антитерористичної операції, що мають статус учасника бойових дій або інваліда війни, та перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги та зареєстровані в місті Хмельницькому), які навчаються (будуть навчатися) на контрактній формі навчання денних відділень, про необхідність звернення та подачі документів до управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради.

2.3. Для отримання права на забезпечення 50% компенсації оплати навчання у вищих навчальних закладах м.Хмельницького, учасник антитерористичної операції звертається до управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради з відвідною заявою.

До заяви додаються:

1) копія документа, що посвідчує особу громадянина України – 1,2,11 стор. ( з пред’явленням оригіналу);

2) копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті);

3) копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни (з пред’явленням оригіналу), та копія довідки про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України;

4) довідка з навчального закладу м. Хмельницького І — ІІ та ІІІ — IV рівнів акредитації про період навчання на контрактній формі денного відділення та суму сплати за попередній семестр навчального року;

5) документ, що підтверджує факт оплати за навчання;

6) довідка про реквізити поточного рахунку, відкритого в банківській установі м.Хмельницького.

2.4. Відповідальність за достовірністю інформації, що містяться у поданих особою документах для здійснення забезпечення 50% компенсації оплати навчання у вищих навчальних закладах м.Хмельницького покладається на учасників антитерористичної операції та керівників відповідних начальних закладів.

2.4. Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради при зверненні осіб, що мають право на забезпечення 50% компенсації оплати навчання у вищих навчальних закладах м.Хмельницького, з відповідною заявою, формує справи заявників згідно з встановленим переліком документів.

2.5. На підставі сформованих справ, управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради готує проект рішення виконавчого комітету щодо затвердження списку осіб, які отримають забезпечення 50% компенсації оплати навчання за контрактною формою на денних відділеннях у вищих навчальних закладах м.Хмельницького.

 

III. Порядок проведення розрахунків.

3.1. Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради, на підставі рішення виконавчого комітету щодо затвердження списку осіб, які отримають забезпечення 50% компенсації оплати навчання за контрактною формою на денних відділеннях у вищих навчальних закладах м.Хмельницького, формує списки для виплати через відповідні банківські установи м.Хмельницького.

3.2. Виплата здійснюється за попередній період, за кошти міського бюджету, 2 рази в рік – після закінчення учбового семестру.

3.3. Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради здійснює реєстрацію фінансових та бюджетних зобов’язань в органах Державної казначейської служби України в межах виділених бюджетних призначень на відповідний період.

3.4. При надходженні фінансування управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради проводить перерахування забезпечення 50% компенсації оплати навчання у вищих навчальних закладах м.Хмельницького на розрахункові рахунки відповідних банківських установ.

 

 

Керуючий справами виконавчого комітету Ю. Сабій

Начальник управління праці та соціального захисту населення С. Воронецький

 

Джерело: Хмельницька міська рада

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *