Каліфорнійські науковці: народження дитини після 35 років має свої переваги.

Науковці Університету Південої Каліфорнії провели наукове дослідження за участю 830 жінок середнього віку. Метою проведеного дослідження було виявлення зв’язку між пізнім народженням дитини та змінами у розумових здібностях жінки.

Результати проведеного науковцями досліждження було опубліковано у журналі Американського геронтологічного товариства. Стаття у журналі пропонує жінкам народжувати дитину у середньому віці, осікільки саме це доздволить захистити жінку від проблем з пам’яттю, старечого недоумства та хвороби Альцгеймера у її подальшому житті.

Не важливо, чи це буде Ваша перша дитина, чи у Вас уже є діти, народження дитини після 35, завдяки всплеску гормонів, в подальшому призведе до покращення розумових якостей та поліпшення стану пам’яті жінки.

Др. Роксана Карім, провідний автор дослідження, говорить: «Ми не закликаємо жінок відкладати народження дітей на більш пізні періоди життя. Але вплив гормонів вагітності на стан мозку і процеси мислення виявилося позитивним в довгостроковій перспективі«.

Під час дослідження жінок, які перебували в періоді менопаузи, попросили виконати серію тестів, що включала у себе читання та запам’ятовування списків слів і переказ історії, яку їм заважали слухати. Жінки, які народили первістка після 24 років, впоралися із завданнями набагато краще. А ті, хто виховував двох дітей — одного народженого до 30, а другого — після 35, показали найвищі результати.

Вчені прийшли до висновку, що пізня вагітність позитивно впливає на функціональні зміни в мозку жінок, в тому числі сприяє поліпшенню пам’яті і здатності до навчання.

 

Джерело:  DailyMail

Каліфорнійські науковці: народження дитини після 35 років має свої переваги.: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *