Роботи відберуть робочі місця японців

До 2030 року кількість робочих місць в Японії скоротиться на 2,4 млн одиниць через застосування роботів, повідомляє Главком.

Дослідницький інститут Mitsubishi в понеділок, 9 січня, опублікував доповідь, в якій йдеться про те, що кількість робочих місць в Японії до 2030 року скоротиться на 2,4 млн. Це пов’язано з тим, що людей поступово замінять роботи з розвиненим штучним інтелектом.

«Зміни, до яких може призвести розвиток штучного інтелекту, зокрема у виробництві, приведуть до скорочення робочих місць. У зв’язку з цим нам необхідно замислитися над створенням системи, яка гарантує стабільний мінімальний дохід тим, хто втратив роботу», – йдеться у доповіді.

Експерти вважають, що в першу чергу роботизація торкнеться промислових підприємств, сфер послуг і продажів, де кількість робочих місць зменшиться приблизно на 7,4 млн.

Настільки різке скорочення не вдасться компенсувати навіть за рахунок прогнозованого зростання кількості фахівців у галузі робототехніки і штучного інтелекту на 5 млн до 2030 року.

У доповіді також наголошується, що розвиток технологій зі створення роботів і їх впровадження в різні сфери економіки позитивно позначиться на ВВП країни.

 робот, робочі місця, Японія

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *