Посол Польщі: Безпека України — це і наша безпека

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло пояснив, чому для Варшави важливо відновити стабільні відносини з Києвом, пише 24tv.ua.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню «День«.

За словами дипломата, дуже символічно, що в День незалежності України президент Польщі Анджей Дуда був присутній на параді у Києві разом з президентом України Петром Порошенком.

Україна — це наш стратегічний партнер, і ми розуміємо, що безпека України — це і наша безпека, як безпека Польщі — це й безпека України. Тут символічним було те, що президент Дуда разом із президентом Порошенком у День незалежності був присутній на параді в Києві,
– зазначив Ян Пєкло.

Він зазначив, що досі вважає за доцільне долучення США до «нормандського формату».

«Щоправда, ми не знаємо, якою буде завтра політика Білого дому і президента Дональда Трампа. Але виглядає, що його налаштованість не така, якої б хотіла Москва. Йдеться про те, що у Білому домі заявили, що Москва має повернути Україні Крим, – пояснив польський дипломат.

Він також прокоментував нещодавнє визнання Росією так званих паспортів «Л/ДНР». За його словами, це можна розцінювати як своєрідне випробування Кремлем США і НАТО.

Видача паспортів ОРЛДО є небезпечним фактом. Це схоже на процес, який відбувся в Абхазії, й фактично є кроком до визнання цих республік як незалежних. Тому можна сказати, що мінський процес — це катастрофа. Для «нормандського формату» буде дуже складно підтримувати діалог із реалізації Мінських домовленостей,
– додав посол Польщі в Україні.

Читайте також:

Посол Польщі в Україні зробив заяву про Бандеру та Україну

 посол Польщі, Ян Пєкло

Посол Польщі: Безпека України — це і наша безпека: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *