Володар «Оскара»: що відомо про фільм «Місячне сяйво»

Головну статуетку «Оскара-2017″ забрала картина «Місячне світло».

Саме вона виявилася найкращим фільмом року за версією Американської кіноакадемії, пише Znaj.ua.

Однак без скандалу не обійшлося. Динамічний дует Воррен Бітті і Фей Данауей, які свого часу здобули всесвітню популярність завдяки стрічці «Бонні і Клайд», вийшли оголошувати переможця і назвали — «Ла-Ла Ленд».

Не встиг Дем’єн Шазелл зрадіти, як з’ясувалося, що це прикра помилка — організатори переплутали конверти. А справжнім володарем премії несподівано виявився «Місячне світло», на який, власне, ніхто й не ставив.

Але ж стрічка – варта того. Сюжет оповідає про три етапи дорослішання темношкірого хлопця на ім’я Широн: дитинство, підліткові й дорослі роки.

Хлопчик росте у кримінальному районі Майамі. Мати-наркоманка зовсім не дбає про Широна, а однолітки насміхаються над його кольором шкіри.

Все змінюється, коли хлопчик заводить друга — американця кубинського походження на ім’я Кевін. Він більш пристосований до життя і допомагає Широну захиститися від кривдників, недолугої матері і зробити правильний вибір у житті.

«Місячне світло» увійшов у топ-10 кращих фільмів 2016 року за версією Американського інституту кіномистецтва.

Фільм заснований на напівавтобіографічній п’єсі «У світлі місяця чорні хлопчики виглядають блакитними», яку сценарист Тарелл Елвін МакКрейн написав у 2003 році у спробі впоратися зі смертю матері від СНІДу.

П’єса десять років припадала пилом на полиці, і таки дочекалася свого зоряного часу.

Нагадаємо, стрічка також отримала статуетку «Оскар» в номінації «Кращий адаптований сценарій», а виконавець ролі вуличного хулігана Хуана, Махершала Алі, став найкращим актором другого плану.

 

 

Читайте також:

Оскар-2017: конфуз із найкращою стрічкою та наймолодший режисер

 кращий фільм, Місячне сяйво, Оскар-2017

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *