Як розраховується плата за опалення у житловому будинку, якщо є загальний лічильник?

Міське комунальне підприємство «Хмельницьктеплокомуненерго» у відповідь на численні звернення споживачів тепла опублікував графічний приклад розрахунку плати за опалення у житловому будинку за місяць:

1.Як видно з прикладу, наведеного нижче, першочергово визначається усереднений рівень споживання теплової енергії на 1 кв.метр опалювальної площі шляхом ділення загального споживання теплової енергії (спожитих будинком Гкал у місяць за показами лічильника) на загальну опалювальну площу будинку.

2. Окремо визначається вартість 1 кв.метру опалення житлових квартир населення та площі, якою користуються юридичні особи (у разі їх наявності):

  • Вартість опалення 1 кв.метру житлової площі розраховується шляхом множення попередньо визначеного середнього рівня споживання теплової енергії на 1 кв.метр опалювальної площі та вартості 1 Гкал для населення (для мешканців м.Хмельницького це 1221,97 грн. за 1 Гкал);
  • Вартість опалювання 1 кв.метру приміщень, які використовують юридичні особи для ведення своєї господарської діяльності, розраховується шляхом множення попередньо визначеного середнього рівня споживання теплової енергії на 1 кв.метр опалювальної площі та вартості 1 Гкал для юридичних осіб (для юридичних осіб м.Хмельницького це 1585,37 грн. за 1 Гкал);

3. Надалі, для кожної квартири житлового будинку визначаєься сума нарахування за опалення за звітний місяць: шляхом множення житлової площі квартири (вказаної у технічному паспорті квартири) та вартості опалення 1 кв.метру житлової площі, яка була визначена у пункті 2.

Аналогічнио розраховується сума нарахування за опалення для юридичних осіб: шляхом множення площі приміщення (яке використовує юр.особа для своєї діяльності) та вартості опалення 1 кв.метру приміщень, яка була визначена у другій частині пункту 2.

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *