У США запровадять «червону карту» для трудових мігрантів

У суботу, 25 лютого, у Вашингтоні пройшла конференція присвячена імміграційній реформі в США. Вона була проведена в рамках третього дня З’їзду американських консерваторів (Concervative Political Action Conference, СPAC), пише Zaxid.net.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook депутат Львівської обласної ради від «Громадянської позиції» Тетяна Бей.

За словами Тетяни Бей, панельна дискусія була присвячена імміграційній реформі в США, або програмі так званої «червоної карти».

Як відомо, питання незадовільної ситуації з нелегальною міграцією у США, стало одними із головних у передвиборній програмі Дональда Трампа. «Презентація певною мірою привідкриває зміст того, що буде зроблене (адміністрацією Дональда Трампа, — ред)», — пише депутат облради.

За її словами, «червона карта», в разі її запровадження, відрізнятиметься від існуючої «зеленої карти» тим, що «вона створена не для постійних мігрантів, а для тимчасових». Як зазначається, власники «червоної карти» будуть мати змогу на легальній основі тимчасово працювати у США.

«Таким чином нова адміністрація планує вирішити проблему із нелегальними мігрантами із Мексики, а також спростити процедуру в’їзду до країни тимчасової низькокваліфікованої робочої сили, для сезонної роботи на фермах, заводах, тощо», — повідомила Тетяна Бей.

«Червоні карти» будуть видаватися спеціалізованими робочими агенціями, затвердженими урядом США. Вони розміщуватимуться безпосередньо у країнах, де живуть потенційні робітники. Обов’язкова вимога — дозвіл країни-партнера на доступ органів США до кримінальної бази даних, для того, щоб був здійснений так-званий «бекграунд-чек» (перевірка походження, — ред.) аплікантів.

На панельній дискусії поінформували, що «червона карта» дасть її власнику більшу свободу ніж проста робоча віза, забезпечуючи його, в разі потреби, медичною та соціальною допомогою. Спосіб отримання карти також буде швидшим ніж отримання робочої візи, а головне — дозволятиме працівнику приїхати у країну працевлаштованим, і не шукати роботу на місці.

Також повідомляється, що запровадження «червоної карти» очікується вже влітку цього року.

До слова, Тетяна Бей була офіційно запрошена представниками Республіканської партії США і вже третій день поспіль відвідує панельні дискусії і презентації які заплановані на З’їзді американських консерваторів.

 

 , трудовий мігрант, червона картка

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *