Росія розпочинає ігри з «нормандським форматом»

Росія змінює тактику і починає гру на випередження – саме з цим пов’язана заява Лаврова про можливість включення до Нормандського формату переговорів США, пише 24tv.ua.

Москва це робить, щоб мати карт-бланш і показати світу, що вона готова на будь-які формати переговорів, аби врегулювати конфлікт на Донбасі. Насправді це робиться з іншою метою: добитись послаблення санкцій.

Про це сайту «24» в коментарі розповів політичний експерт Сергій Постоловський.

«Надії Росії, які були одразу після обрання Дональда Трампа щодо налагодження американо-російських відносин за рахунок національних інтересів України і зняття санкцій, не виправдалися. Більше того, сьогодні представники Республіканської партії США демонструють послідовну і більш жорстку позицію по відношенню до Росії. Держсекретар Рекс Тіллерсон чітко заявив, що Україна не стане розмінною картою у відносинах США і Росії», – зазначає політолог.

Тому, на думку експерта, розуміючи те, що санкції не будуть зняті, Росія змінює тактику і починає гру на випередження.

Щоб там не заявляла Росія, санкції діють. В 2017 році, якщо санкції зберігатимуться або ж їх посилять, то це несе великі ризики для внутрішньої соціально-економічної і політичної ситуації. Тут можна говорити і про локальні протести в окремих регіонах Росії, і про зростання рівня незадоволення регіональних політичних еліт діями Кремля,
– вважає Постоловський.

Інша справа, зазначає експерт, що після подій в Авдіївці ще в січні 2017 року про зміну Нормандського формату мала б говорити Україна. І не лише про включення до нього на якихось там паралельних, а на рівних умовах не тільки США, а й Великобританії.

 

 

Читайте також:

Політолог: на Заході розуміють, що без США врегулювати конфлікт в Україні не вийде

 

Країни Євросоюзу не посилюватимуть санкції проти Росії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *